MATKAKERTOMUKSIA

40. VGC 2012 Pociunai

39.VGC 2011 Spitzerberg  + Eskon loistava tarina Spizsrbergistä

38.VGC 2010 Tibenhamissa

37.VGC Rally 2009 Achmer

36.VGC 2008 Wels

Göran Amerikassa


Oldtimer Finlandin lentotapahtuma Selänpäässä

29.5 – 31.5.2009 pidettiin Oldtimer Finlandin ensimmäinen kotimaan lentotapahtuma.

OF:n jäseniä saapui paikalle runsaasti ja veteraanikoneitakin oli tuotu paikalle yleisön silmän iloksi ja jäsenten lennettäväksi.

Lauantaina järjestettiin lentotoiminnan lomassa Avoimet Ovet-tilaisuus jossa yleisöllä oli mahdollisuus tutustua vanhoihin purjekoneisiin sekä vanhoihin autoihin ja moottoripyöriin.  Kymen-Automobiilikerho vastasi vanhoista autoista ja jäsenemme Koskisen Jarmo oli tuonut paikalle vanhat moottoripyörät.

Leirin aikana Kouvolan Ilmailuyhdistyksen kanttiini oli toiminnassa ja grillikodassa oli mahdollisuus grillata makkaraa ja muita herkkuja.

Vaikka olikin Lakkiaisviikonloppu, paikalle saapui kiitettävästi yleisöä. Sää suosi tapahtumaa ja viikonlopun aikana suoritettiin yli 60 lentoa kuivatermiikissä kentän ympäristössä molempina päivinä.

Majoitus oli järjestettynä KILY:n majoitusrakennuksissa tai omissa asuntovaunuissa ja asutoautoissa.

Iltaisin sauna oli lämpimänä ja nuotiolla paistettiin makkaraa.

Pääasiallisesti startit tapahtuivat KILY:n erinomaisella vintturilla, mutta muutamia lentokonehinauksiakin tehtiin paikalle saapuneen ultrakevytkoneen toimesta.

Veteraanikoneita paikalla seuraavat: Bocian, Ka6 CR, Ka 6E, K8, PIK 3C Kajava, PIK 16C Vasama ja Ka7. Näytillä oli myös Koskisen Jarmon PIK-5 raato josta on tarkoitus entisöidä lentävä veteraanikone.

Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut ja ensi vuonna suunnitellaan uutta veteraanitapahtumaa Suomessa OF:n puitteissa.