36. VGC Wels 2008

Perinnepurjekoneharrastajien kokoontumistapahtuma Itävallan Welsissä 30.07. – 10.08.2008

Perinnepurjekoneharrastajien kansainvälinen keskusyhdistys Vintage Glider Club (VGC) on perustettu Englannissa vuonna 1973. Keskusyhdistyksen perustamisen jälkeen on VGC.lle perustettu sisaryhdistyksiä eri nimillä useimpiin Euroopan maihin. Viime vuoden lopulla tällainen sisaryhdistys perustettiin myös Suomeen nimellä Oldtimer Finland ry (OF).

Perustamisvuodestaan lähtien VGC on vuosittain järjestänyt perinnepurjekoneharrastajien kokoontumistapahtumia eri puolilla Eurooppaa. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin 36. kerran. Järjestämisvuorossa tällä kertaa oli Vintage Glider Club Austria yhdessä Oldtimersegelfliegerclub Wasserkuppen ja Fliegerclub Weisse Möwe Welsin kanssa. Kokoontumispaikkana oli Welsin lentokenttä. Welsin kaupunki sijaitsee Itävallan pohjoisosassa noin 70 kilometriä Tsekin rajasta etelään ja noin 200 kilometriä Wienistä länteen. Itävallan Alppien reuna on noin 30 kilometrin päässä Welsistä etelään. Kenttä sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Welsin keskustasta laajahkon ratapihan reunassa. Ruohopäällysteisen kentän kiitoradan pituus on 900 metriä ja leveyttäkin kentällä on noin 300 metriä, joten se tarjosi erinomaiset puitteet näinkin ison konemäärän toiminnalle.

Welsin tapahtumaan kokoontui yhteensä 230 harrastajaa suurimmasta osasta Euroopan maita. Kaksi harrastajaa oli myös Euroopan ulkopuolelta – toinen Uusi-Seelannista ja toinen Australiasta. Harrastajien puolisot, kumppanit ja muut perheenjäsenet mukaan lukien tapahtumapaikalla oli yhteensä yli 500 henkilöä.  Erittäin upeasti entisöityjä tai uusrakennettuja perinnepurjekoneita tapahtumassa oli 107 kappaletta.

Meiltä Suomesta tähän VGC-tapahtumaan osallistui kymmenen OF.n jäsentä. Lisäksi jäsentemme mukana oli asuinkumppaneita ja lapsia, joten joukkueemme kokonaisvahvuudeksi tuli neljätoista. Aktiivisia pilotteja joukossamme oli seitsemän. Veimme mukanamme Welsiin myös yhden suomalaisen purjekoneen – Lappeenrantalaiskimpan omistaman K-7 Rhönadlerin OH-947.

Tapahtuman ohjelma muodostui lentämisestä, paikalla olevien koneiden ihastelusta ja vapaasta seurustelusta. Lisäksi oli kaksi perinteistä iltatapahtumaa: kansainvälinen ilta ja kansallinen ilta. Kansainvälisessä illassa kukin joukkue varustaa pöydän oman maansa perinneherkuilla, joita muut vieraat sitten käyvät maistelemassa. Kansallisessa illassa isäntämaa puolestaan tarjoaa herkkujaan koko vierailijajoukolle. Meidän tarjoiltavamme kansainvälisessä illassa muodostui ruisleivästä kylmäsavuporolla höystettynä, Tamperelaisesta mustasta makkarasta puolukkahilloineen ja Kouvolassa valmistetuista lakritsimakeisista. Juomana tarjoilimme eräässä pohjanmaan kunnassa valmistettua suomalaista perinnejuomaa ja toista – ehkä kiperämpääkin – kirkasta juomaa, joka on valmistettu Kiteellä.

Tapahtuman aikana lennettiin yhteensä 863 lentoa, joista vintturihinauksella 411 ja loput lekolla. Kokonaislentoaika oli noin 832 tuntia. Koneita vedettiin ilmaan neljällä lentokoneella ja kahdella vintturilla, joissa oli yhteensä neljä lankaa. Lentosäät olivat pääosin kelpoisia, osin jopa erinomaisia. Parhaana kelipäivänä näkyi samassa keossa yli 30 konetta.

Kokonaisarviona tapahtuma onnistui kaikilta osin erittäin hyvin. Isäntien järjestelyt toimivat erinomaisesti. Kun säätkin olivat pääosin suotuisia, uskon kaikille mukana olleille jääneen hyvä mieli tapahtumasta.

Asiasta kiinnostuneet voivat katsella kuvia järjestäjien sivuilta. Siellä on yli tuhat kuvaa koneista ja tapahtumasta muutenkin. Ensi vuonna vastaava tapahtuma järjestetään Saksan Achmerissä.

Teksti

Esko Heikkinen

Kuvat

Esko Heikkinen, Esa Rantanen

Kuva joukkueesta joukkue Wels

Joukkueemme Welsissä. Henkilöt takarivissä vasemmalta Pertti Halinen, Jari Savolainen, Kirsi Liimatainen,

Esa Rantanen, Juhani Huuskonen ja Taisto Saarinen.

Eturivissä vasemmalta Esko Heikkinen, Elina Niilus, Jouni Henttu, Kimmo Tihula ja Pekka Hänninen.

Kuvasta puuttuvat kuvanottohetkellä Salzburgin retkellä olleet Meeli Vee, Mihkel Niilus ja Ritva Halinen.

Kaikki – paitsi lentäminen – on turhaa! No- illan pimetessä on sallittua puuhata jotain muutakin.
Tässä herrat valmistautumassa kansainvälisen illan viettoon. Komeitahan miehet ovat toki muutenkin, mutta lookia paranneltiin iltaa varten hieman hiusgeelillä.

Tässä tulostulos

Jaskolka jaskolka

Puolalaisen Zbigniew Jezierskin omistama SZD 8 Jaskolka. Tämän konetyypin suunnittelu on aloitettu Puolassa vuonna 1951 ja ensimmäiset versiot koneesta ovat valmistuneet lentokuntoon vuonna 1952. Aikalaisekseen hyvin linjakas kone. Tämä konetyyppi on aikanaan ollut myös menestyvä kisakone – sillä on saavutettu useita maailmanmestaruuksia.

Fauvel fauvel

Hyvin erikoisen näköinen  kone on tämä ranskalaisen Charles Fauvelin vuonna 1950 suunnittelema Fauvel AV 36. Lentokoneen tärkein osa on tietenkin siipi ja sehän tässä koneessa korostuu. Pyrstöä ei tarvita lainkaan – sivuvakaajat peräsimineen on kiinnitetty suoraan siipeen. Eipä koneeseen ole suunniteltu turhaa eturunkoakaan. Ohjaamo on sijoitettu siiven keskelle ja nokkaakin siihen on laitettu vain sen verran, että kuskin jalat mahtuvat ohjaamoon.

Teufel hols-der-teufel

Vanhin tapahtumaan osallistunut konetyyppi oli tämä vuosina 1922-1928 Saksassa suunniteltu  Hols der Teufel. Tässä näkyvä koneyksilö ei ole alkuperäinen, vaan sen rakentaminen on aloitettu 1990 luvulla ja kone on valmistunut lentokuntoon vuonna 2003.
Ehkä Teufel ei ole suorastaan kaunis, mutta ainakin se on hauskan näköinen.

Englantilainen Slingsby-tehdas on valmistanut erilaisia purjekoneita 1930-luvulta lähtien. Tämä kaksipaikkainen avokonemalli Slingsby T 31 b on suunniteltu vuonna1949. Varsin kauniiksi laitettu on tämäkin koneyksilö.

Spyr spyr

Sveitsin rekisterissä oleva Spyr 5 A, joka on saanut lempinimen ”Odysseus”. Tämä Sveitsissä suunniteltu Georg Flissin omistama kone on vuosimallia 1949.

Doppelraap doppelraap

Hollantilainen Marijke Waalkens valmistautumassa lennolle koneellaan Doppelraap V.
Kone on  valmistettu Saksassa vuonna 1954 ja sillä on lennetty vuoteen 1972, jolloin se unohdettiin halliin. Kone löydettiin uudelleen vuonna 1983, jonka jälkeen se on kunnostettu tähän upeaan asuunsa ja rekisteröity vuonna 1987.

K7 k7

Suomen rekisterissä oleva Schleicher K-7 Rhönadler eli seiska Welsin lentokentällä. Seiskalla lennettiin tapahtuman aikana 55 lentoa ja lentoaikaa kertyi hieman yli 23 tuntia. Siiven edessä Pertti ”Happo” Halinen, joka vietti Welsissä lentämisensä 50-vuotisjuhlia.

Capstan capstan

Uudempaa Slingsby-tuotantoa edustaa tämä vuonna 1962 ensilentonsa tehnyt rinnakkain istuttava 2-paikkainen konetyyppi, Slingsby T49 Capstan.

Cimbora cimbora

Unkarilaista konesuunnittelutaitoa edustaa tämä kaksipaikkainen Cimbora R-11b. Koneen suunnittelija on Erno Rubik. Ensilentonsa tämä konetyyppi on lentänyt vuonna 1940. Tämä unkarilaisen Laszlo Revyn replikakone on valmistunut vuonna 1984. Oikein jykevän näköinen kone.

Habicht ja pilotti habitch-pilotti

Saksalaisen Dieter Domningin omistama ja rakentama DFS Habicht. Habicht koneen on suunnitellut saksalainen Hans Jacobs ja se on lentänyt ensilentonsa vuonna 1936. Tätä konetyyppiä on ainoastaan kaksi lentokuntoista koko maailmassa. Sen toisen – Suomenkin näytöksissä esiintyneen – punavalkoisen koneyksilön omistaa saksalainen Christopher Zahn.