Göran Amerikassa

Matkakertomus:

Allekirjoittanut teki syyskuun alussa kymmenen päivän “tutkimusmatkan” Kaliforniaan.
Viime vuoden VGC tapahtumassa Italiassa tutustuin amerikkalaiseen pariskuntaan joka osallistui tapahtumaan. Silloin sovittiin ystävieni, Doug ja Mae Froniuksen kanssa että tulisin käymään San Diegoon  jossa he asuvat 30 km San Diegosta pohjoiseen Poway nimisessä pikkukaupungissa. Sovittiin että tulisin joko taukokuussa tai syyskuussa jolloin Dougin kotikentällä, Tehachapissa järjestetään lentotapahtuma. Tuumasta toimeen. Syyskuu sopi paremmin järjestelyjen suhteen ja sain ostettua edulliset liput US Airwaysilla Philadelphian kautta San Diegoon.

Etelä Kalifornia on ihanteellinen alue lomailla tai vaikkapa asua. Kaliforniassa paljon ilmailuhistoriaa. Esimerkiksi ihan San Diegon Lindbergh Fieldin vieressä on vielä jäljellä rakennus jossa Charles Lindberghin kone Spirit of St Louis rakennettiin.
Lauantaina 5.9.2009 Lennettiin Dougin Cessna 180 koneella Gillespien kentältä San Diegon koillispuolelta Tehachapiin. Lento kesti 1 tunti 20 min ja lennettiin Los Angelesin itäpuolelta metsäpaloja väistäen ja Edwardsin lentotukikohdan vierestä määränpäähän. Lentäminen Kaliforniassa on hyvin vaivatonta. Tehachapin Mountain Walley Airport sijaitsee noin 1500 metrin korkeudella. Tänä viikonloppuna oli joka vuosi järjestettävä VGC ja EAA tapahtuma jonne kokoontuu paljon väkeä länsi USA:sta.
Kentälle oli kokoontuneena paljon mukavia ihmisiä. Päivällä lennettiin, tutustuttiin koneisiin ja mukaviin ihmisiin ja iltaisin pidettiin yhteinen BBQ Lännen tapaan. Lennettiin Dougin omistamalla TG-2 sotilaspurjekoneella pari lentoa lauantaina. Valitettavasti termiikkiä ei ollut tänä viikonloppuna tarjolla. Kentälle oli tullut hieno entisöity harvinaisuus, Rhönbussard jolla Doug sai lentää yhden lennon lainattuaan hallinsa koneen säilytykseen. Dougilla oli lentokonehallissaan jääkaappi/pakastin, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, vuodesohva ja kokoontaitettava sänky joten majoituksen kanssa ei ollut ongelmia. Dougilla oli TG-2:n lisäksi myös toinen sotilaskone, LK-10 joka ei valitettavasti ollut tällä hetkellä lentokelpoinen joten lentäminen sillä jäi tällä kertaa.
Erikoisuutena tapahtuman aikana nähtiin sekä lauantai että sunnuntai iltana avaruusaseman lentävän meidän yli. Asema näkyi kuin tähti tai lentokone joka parin minuutin ajan loistavana liikkui ylitsemme ja himmeni sitten näkymättömäksi. Seuraavalla viikolla avaruussukkula laskeutui lähesieen Edwardsin tukikohtaan Floridan huonon sään takia.
Sunnuntai iltana pidettiin huutokauppa Jämin tapaan jossa myytiin osallistujien halleistaan tuomia tavaroita. Huusin itselleni edullisesti muutaman ilmailukirjan.

Sain monta uutta ystävää täällä ja tulen tulevaisuudessa tekemään uuden matkan Tehachapiin johonkin vastaavaan tapahtumaan.
Mountain Walley Airportin omistaa Larry ja Jane Barrett. Joka tiistai ympäri vuoden kenttä on vuokrattuna joko ilmavoimien tai laivaston koelentokursseille jotka saavat tuntuman purjelentoon täällä. Barrettin pariskunnalla on purjekoneita vuokrattavana sekä muutama Piper Pawnee sekä hinauslentäjiä palkkalistiollaan. Lentokenttärakennuksessa on sekä briefing että kahvio jossa saa ostettua ruokaa. Oikein mukavia ihmisiä!
Maanantai aamupäivällä lennettiin sitten taas takaisin San Diegoon. Nyt oli savu tiheentynyt metsäpalojen johdasta ja jouduttiin nousemaan 11500 jalan korkeuteen jotta päästiin savujen yli.
Doug joka on Northrop Grummanin miehittämättömiä tiedustelukoneita rakentavan osaston johtajana oli viikolla töissä joten nautin omin päin Kalifornian auringosta ja tutustuin kuuteen ilmailumuseoon viikon aikana. Minulla oli yksi heidän neljästä autosta käytössäni. Hienoa vieraanvaraisuutta!

Aika kuluu nopeasti ja kohta oli kymmenen päivää kulunut ja oli palattava takaisin Eurooppaan. Hienointa lentämisen lisäksi oli uida Tyynessä Valtameressä!

Nauttikaa matkalla otetuista valokuvista täällä kotisivuillamme.
Kaipaan takaisin Kaliforniaan!

Göran Bruun